Startdata

Informatie

Medische-Psychosociale Basiskennis

Medische-Psychosociale Basiskennis Opleiding MPsBK

Inhoud

Een overzicht van de verschillende startdata en leslocaties staat aan de linkerkant van de pagina weergegeven. Voor de uitgebreidere planning kunt u de gewenste startdatum aanklikken, te vinden onder het kopje “planning”.

  De opleiding MPsBK biedt hulpverleners in de complemantaire zorg de mogelijkheid om hun medische en psychosociale basiskennis te verdiepen en te verbinden met vraagstukken uit hun beroepspraktijk.

  Gezien de grote verscheidenheid aan zorgvragen, waar hulpverleners in de complementaire gezondheidszorg mee te maken krijgen, is het belangrijk dat ook hun kennis hierop aangepast is. De opleiding Medische-Psychosociale Basiskennis van BGL biedt coaches, counselors en therapeuten de mogelijkheid om hun kennis over het functioneren van het menselijk lichaam, de werking van de psyche en de impact van medicijngebruik en behandelmethodes te verdiepen en te verbinden met eerder verworven competenties en vraagstukken die zich in hun beroepspraktijk voordoen. Deze praktijkgerichte insteek zorgt voor diepgang en integratie. Tevens is het beschikken over voldoende Medische/Psychosociale basiskennis een belangrijke voorwaarden om voor vergoedingen van zorgverzekeraars in aanmerking te komen.

  De opleiding is erkend door de gerenommeerde accreditatie-instituten CPION (PsBK) en SNRO (MPsBK).

  Opleidingsduur
  ca. 4 maanden
  Voor BGL-counselors/therapeuten 12 dagen, inclusief examen
  Voor externe instromers geldt mogelijk een uitbreiding van 2 dagen

   Leslocaties
   DriebergenUtrecht LunettenHoofddorpAmsterdam-Sloterdijk

    Doelgroep
    De opleiding Psychosociale-Medische Basiskennis is bestemd voor counselors, therapeuten, en andere hulpverleners die hun kennis over het menselijk lichaam en de psyche willen verdiepen en verbinden met hun handelen in de beroepspraktijk.

    Om de praktijk- en ervaringsgerichte insteek tot zijn recht te laten komen, richten we ons primair op hulpverleners uit het psychosociale werkveld die hun specialisatieopleiding (bijna) hebben voltooid. We nodigen u uit om de aangeboden lesstof te verbinden met reeds eerder opgedane kennis, inzichten en vaardigheden en toe te passen in uw praktijk als hulpverlener. Deze toegepaste aanpak zorgt voor diepgang en integratie.

    Toelating
    Als deelnemer beschikt u over een HBO/Academisch denk- en/of werkniveau.

     U ontvangt na voltooiing van uw opleiding een erkend diploma.     Prijs

     Prijs € 6.000,00
     Totaal € 6.000,00

     Inclusief: Arrangement en digitale reader.

     Bijkomende kosten: Verplichte literatuur ca. € 150,- (door student zelf te verzorgen)

     BGL is vrijgesteld van BTW

     Planning

     Contact


     Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BGL via telefoon: 023-555 67 55 of e-mailadres: info@bgl.nl.